|
Zupy i kremy |
|
Krem z brokułów pod francuską pierzynką |
|
Krem z borowików w otoczce z ciasta
francuskiego |
|
Barszcz czerwony z tortelini |
|
Barszcz czerwony z pasztecikiem
|
|
Bogracz |
|
Żurek z jajkiem |
|
Grochówka z grzankami |
|
Rosół z grzankami |
|
Rosół makaronem |
|
|
|
Dania mięsne |
|
Faszerowane piersi z kurczaka w marynacie
imbirowej |
|
Kieszonki z kurczaka faszerowane
grzybami i żółtym serem |
|
Grilowana pierś z kurczaka w sosie grzybowym |
|
Polędwiczki wieprzowe przykryte mozzarelą,
pomidorem i żurawiną |
|
Kotlet De'volaile |
|
Cordon Blue |
|
Polędwiczki wieprzowe przykryte mozzarelą
pomidorem i żurawiną |
|
Schab panierowany śliwką kalifornijską |
|
Schab po sztygarsku |
|
Kotlet po szwajcarsku |
|
Pieczony udziec wieprzowy /danie
na min 20 osób/ |
|
Karczek peklowany |
|
Szaszłyk wieprzowy |
|
Gyros |
|
Rolada wołowa |
|
Pieczeń wołowa |
|
|
|
Przystawki |
|
Ziemniaki pure |
|
Ziemniaki zapiekane |
|
Panczkraut /ziemniaki z kapustą i
boczkiem/ |
|
Smażone kuleczki ziemniaczane |
|
Frytki |
|
Ryż |
|
Kluski Śląski |
|
|
|
Sałatki i surówki |
|
Sałatka grecka |
|
Sałatka po włosku z kurczakiem,
zielonym ogórkiem i koperkiem |
|
Sałatka gyros |
|
Sałatka jarzynowa |
|
Surówka z marchewki z dodatkiem jabłka |
|
Surówka z czerwonej kapusty /modro kapusta/ |
|
Surówka z kapusty pekińskiej |
|
Kapusta zasmażana |
|
|
|
Desery |
|
Ciasto: tiramisu, w-z, rafaello, sachera,
bankietówki, napoleonka, orzechowe, szachownica, adwokatowe, szwarcwaldzkie, rumowe |
|
Pucharki lodowe z owocami, advocatem, bitą
śmietaną |
|
Deser lodowy o smaku waniliowym z owocami
|